Globe Hope käyttää tuotantonsa materiaaleina kierrätettyjä tekstiilejä, tekstiiliteollisuuden ylijäämäkankaita sekä erilaisia kierrätettyjä ja ylijäämäisiä kovia materiaaleja.


Suurimman osan materiaaleistaan Globe Hope hankkii Suomesta, poikkeuksena armeijamateriaalit, jotka ovat peräisin Ruotsista tai Keski-Euroopasta. Yleisimpiin uusiokäyttömateriaaleihin kuuluvat käytettyjen autojen turvavyöt ja vain kerran käytössä olleet messumatot.

 

Muita tyypillisiä Globe Hopen käyttämiä kierrätettyjä tai ylijäämämateriaaleja ovat mainosmateriaalit, purjekangas ja ylijäämänahka. Lisäksi esimerkiksi pipoissa käytetty turvevilla on tupasvillasta jalostettua lankaa, joka on pelastettu kiertoon. Riippulappumme on tehty FSC-sertifioidusta (Forest Stewardship Council) kartongista ja sen tarraosa biohajoavasta maissitärkkelyksestä.

Uusiotuotteita kuluttajille ja yrityksille


Globe Hopen tuotteet kuluttajille ovat laukkuja ja asusteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Lisäksi Globe Hope toimii muiden yritysten kiertotalouden edistäjänä. Globe Hope toteuttaa erilaisia uusiotuotteita yrityksiltä ylijäämäksi jääneistä, käytetyistä materiaaleista, kuten käytetyistä työvaatteista tai vaikkapa verhoista, jotka joutuisivat vaihdossa poistoon.

Esimerkki Globe Hopen kuluttajatuotteesta: Mainoslippukankaasta valmistettu kestokassi

Uudelleenkäytetystä mainoslippukankaasta valmistettu kassi on selvityksen mukaan ekologisin kestokassi. Globe Hopen kestokassien valikoima perustuu kokonaan kierrätettyihin materiaaleihin.
Tutustu selvitykseen kestokasseista.

Esimerkki Globe Hopen yritystuotannosta: Eduskuntatalon suojapressun uusiokäyttö eko-designiksi


Globe Hope lunasti helmikuussa 2017 kierrätykseen kelpaamattoman, PVC-verkkovinyylistä tehdyn pressun, ja muunsi materiaalin erilaiksi pitkäikäisiksi käytännöllisiksi tuotteiksi kuten laukuiksi ja korttikoteloiksi.
Katso miten eduskuntatalon suojapressu muuntuu ecodesign-tuotteiksi.

 

Kierrätetty materiaali on Globe Hopen perusraaka-aine


Globe Hopen tuotevalikoima on laaja, sillä suunnittelemme ja valmistamme tuotteita sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille erilaisista saatavilla olevista materiaaleista.  Koko tuotevalikoiman huomioiden, arviolta yli 90-prosenttia tuotteidemme materiaaleista on kierrätys-, poisto- tai ylijäämämateriaalia.

Osa tuotteista on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista. On myös tuotteita, joissa erilaiset yksityiskohdat, kuten metalliosat, hihnat, vetoketjut ja heijastinosat, ovat uusia taataksemme tuotteiden korkean laadun ja kestävyyden.

Tutustu Globe Hopen suosikkilaukkuun: Kaste-laukun anatomia

Uudet, kestävät vetoketjut Globe hankkii maailman isoimmalta vetoketjuvalmistaja YKK:lta  kotimaisen toimittajan kautta sekä englantilaiselta Coats-yhtiöltä. Lukot ja metalliosat ovat peräisin Kaukoidästä, koska kotimaissa tuotantoa ei näissä ole. Nauhat hankitaan kotimaisilta valmistajilta, Inkalta ja Finn-Nauhalta.

Heijastinnauha hankitaan uutena, koska haluamme taata heijastimien turvallisuuden ja funktionaalisuuden. Heijastinnauhallamme on EU-vaatimustenmukaisuusvakuutus eli  CE-merkintä (EN13356),  sekä Oeko-Tex Standard 100 -ympäristömerkintä, ja se täyttää Annexe XVII of REACH -vaatimukset.

Lisätietoja Globe Hopen materiaaleista

  • Design From Finland
  • Repack
  • Paytrail
  • MasterCard
  • Visa