Globe Hopen alihankinta koostuu muutamista ompelimoista Suomessa ja Virossa. Vaalimme vastuullista tuotantoa ja pitkiä alihankkijasuhteitamme.

Kuluttajatuotteista tehdään Suomessa 36 % ja Virossa 64 %, yritystuotteista Suomessa tehdään 9 % ja Virossa 91 % - kokonaisuutena tuotannosta tehdään kotimaassa 17 % ja Virossa 83 %. Tuotteen tuotantomaan pystyy tarkistamaan verkkokaupasta tuotekohtaisesti tuotetekstistä, tuotteen riippulapusta tai tuotteen sisältä löytyvästä kangasmerkistä.

 

Pitkiä yhteistyösuhteita

Olemme tehneet kaikkien alihankintakumppaniemme kanssa pitkään yhteistyötä ja pidämme niihin säännöllisesti yhteyttä viestitellen sekä vierailemalla paikan päällä 2-3 kertaa vuodessa. 70 prosenttia Globe Hopen hankintasuhteista on yli 10 vuotta pitkiä. Esimerkiksi virolaisten Style Wearin kanssa Globe Hope on toiminut 10 vuotta, sekä kotimaassa Nokian Nahkatuotteen kanssa 15 vuotta, Huittisissa toimivan Laukku-Mäkelän kanssa 13 vuotta ja mikkeliläisen Otavan Nahka ja Tekstiilin kanssa 12 vuotta.

Sopimukset alihankkijoiden kanssa on solmittu tähän mennessä pääosin suullisesti. Kirjalliset sopimukset allekirjoitettu 2020 kevään aikana.

Toimintatavoistamme kertova Code of conduct suomeksi ja englanniksi liitetään sopimuksiin.

Tuotanto uusiokäyttömateriaaleista vaatii erityistä ammattitaitoa, ja siksi Globe Hope vaalii pitkiä toimittajasuhteita.

Globe Hopen laukkuja tehdään Nokialla, Tampereella ja Mikkelissä sekä Viron Tallinnassa, Tartossa, Loksassa ja Valkjärvellä. Korut ja laukkukorut tehdään Jyväskylässä ja yrityslahjat tehdään pääasiassa Viron tehtaissa.

Eräs pitkäaikaisista alihankkijoistamme on ompelimo Otavan Nahka ja Tekstiili Mikkelissä, jossa tehdään Globe Hopen turvavyötuotteita kotimaisena käsityönä. Esimerkkeinä Halla- ja Loska-laukut, joiden korinpunontatekniikka on työläs, ja yhden laukun valmistaminen on monen tunnin urakka.

Globe Hopen nipsulaukut ja -pussukat tekee Nokian Nahkatuote. Osa mainosbannereista tehdyistä tuotteista tehkee Laukku-Mäkelä Huittisissa. Turvevillaneulos kudotaan Kangasalla Neuletuote Koivunen.

 

Tutustu lähituotantoomme: Globe Hopen ompelimoja Suomessa ja Virossa

 

Tarviketoimittajat:

Uusia tarvikkeita ja materiaaleja on tuotannosta reilusti alle 10 %. Käytämme tuotannossa pääosin ylijäämälankoja ja -nauhoja. Jos tilaamme uusia metallitarvikkeita, tilaamme ne Tarvike Frimanin kautta. Vetoketjut ovat YKK:n vetoketjuja ja luotamme YKK:n omaan raportointiin vastuullisuudesta ja työolojen raportoinnista. Tulemme testaamaan tulevaisuudessa YKK:n ekologisempia vetoketjuvaihtoehtoja ja vaihtamaan niihin, jos ne ovat kestävyydeltään yhtä kestäviä. Jos tilaamme uusia nauhoja, ne tilataan kotimaiselta Inkalta.

  • Design From Finland
  • Repack
  • Paytrail
  • MasterCard
  • Visa