Kauran suursäkistä promotuote

in ASIAKASTARINAT .


Huhtikuussa 2017 Nyhtökaura™ valmistava Gold&Green Foods ja Globe Hope pohtivat yhdessä, millaista ylijäämää nyhtökauran tuotannossa syntyy. Silloin heräsi ajatus yrityksen oman raaka-ainesäkin eli ‘big bagin’ uusiokäytöstä. Muutama kuukausi myöhemmin säkeistä oli muotoiltu jo ekologinen kylmälaukku, joka vietiin promotuotteeksi Suomeen ja Ruotsiin.
 

Nyhtökaurayhtiö Gold&Greenin tuotannossa jää tarpeettomaksi noin 5–8 suursäkkiä viikossa. Niissä kuljetetaan kauraa tuotantoon, josta jalostetaan edelleen suuressa nosteessa olevaa nyhtökauraa. Aikaisemmin suursäkit poltettiin energiajätteenä, mutta ei enää. Nyt ne uusiokäytetään yrityksen omiin markkinointitarkoituksiin.

 

“Kun yrityksen ylijäämämateriaalia aloitetaan työstämään, sen ominaisuudet täytyy tuntea”, kertoo Anna Garton Globe Hopelta. Materiaali antaa uusiotuotteella pääominaisuudet ja määrittää siten hyvin paljon suunnittelua. Nyhtökauran suursäkin materiaali on vahvaa, mutta harvaa ja sen puhdistaminen käsin oli aikaa vievää.

 

“Yritimme suunnittelussa yhdistää asiakkaan toivoman muodon ja materiaalin mahdollisuudet. Teimme useampia prototyyppejä, joista valitsimme lopullisen muodon, joka oli tuotannollisesti toteuttamiskelpoinen, mutta lopputulokseltaan esteettinen ja käytännöllinen”, jatkaa Garton projektin etenemistä.

 

Promotuotteeksi valikoitui kylmälaukku, sillä nyhtökaura on kylmätuote ja sen kuljettamiseen olisi kätevä tarjota brändättyä laukkua. Lopputulos on yhdistelmä eri materiaaleja: lippuneulosta käytettiin printtinä, solumuovia eristeenä, valkoinen mainosbanneri puolestaan toimiii vuorena sekä kantohihnana. Kylmälaukkuihin mahtuu nyt Gold&Greenin uudet pakkaukset. Tuotteen tarina kerrotaan Globe Hopen kanssa yhteisbrändätyllä riippulapulla:

 

“My first job was to deliver oats and beans to the factory, but now I have the
honor of being a sustainable cooler bag keeping your Pulled Oats products nice
and cool.”

 

Gold & Green Foods on yrityksenä vastuullinen ja valitsee kiertotalouden periaatteiden mukaisia ratkaisuja kaikessa toiminnassaan. Nyhtökauran tuotepakkaukset ovat kierrätysmateriaaleja ja yrityksen vanhoista mainoskankaista Globe Hope on aiemmin valmistanut myös työntekijöille läppärilaukkuja.

 

“Suursäkkien hyödyntäminen kuluttajamarkkinoinnin välineenä oli erinomainen ratkaisu. Aiemmin jätteeksi päätynyt suursäkki lähti nyt uusiokäyttöön ja saamme siitä taas uuden tarinan kerrottavaksi”, kertoo Liisa Tervinen Gold&Green Foodsilta.

 
Latest update: 23.01.2020
  • Design From Finland
  • Repack
  • Paytrail
  • MasterCard
  • Visa