Kampanjamateriaalit kiertoon EuroBasket2017 -kisoista

in ASIAKASTARINAT .


Suomen Koripalloliitto päätti keväällä 2017, että EuroBasket2017-kisoista ei jää turhaa roskaa. Siitä syntyi idea valmistaa kisojen markkinointimateriaaleista uusiotuotteita. Materiaalia oli runsaasti, joten siitä saatiin ideoitua kokonainen tuoteperhe: Martti-kestokassi, Paula-shoppari, Jenkka-tablettisuoja, Lato-tietokonelaukku, Viisu-tablettisuoja, Niilo-vetoketjupussi ja Kimi-toilettilaukku.

 

Mainosmateriaalien työstäminen on Globe Hopelle tuttua, sillä useat yritykset ovat kiinnostuneita varsinkin lyhytikäisten kampanjamateriaalien uudelleen käytöstä. Suurkuvatulosteet tarjoilevat myös ihanteellisen lähtökohdan uudelle tuotteelle, sillä laajoista materiaalipinnoista syntyy helposti yksilöllisiä tuotteita.

Värikkäät mainosmateriaalit ovat mitä parhain materiaalin uuden design-tuotteen suunnittelulle. Paksu verkkovinyyli on sellaisenaan ongelmajätettä, mutta kun siitä suunnitellaan kestävä ja ajaton uusiotuote, käyttöikä moninkertaistuu. EuroBasket2017 -tapahtumaan suunniteltiin näyttäviä ulkomainoksia ja ne päätettiin uusiokäyttää jo ennen tuotantoa. Tuotteita pystyi tilaamaan ennakkoon Koripalloliiton shop.basket.fi  nettikaupasta. Niistä tehtiin ennen kisoja mallit, jotka olivat esillä ennen kisoja kisapaikoilla, Helsinki Arenassa ja Kansalaistorilla. Materiaalit lähtivät tuotantoon heti kisojen jälkeen elokuussa ja ne toimitettiin tilauksia vastaan marras-joulukuussa.

Jokainen mainosmateriaalista valmistettu tuote on uniikki, sillä materiaalia leikataan aina eri kohdasta jokaista tuotetta varten. Tuotteiden materiaalina mainoskankaat ovat myös erittäin kestäviä. Paula, Kimi ja Jenkka -tuotteet valmistettiin reikävinyylistä, Martti ja Viisu lippuneuloksesta ja Niilo ja Lato umpivinyylistä. Materiaalit olivat käytössä EuroBasket2017 Helsinki -tapahtuman sisä- ja ulkomainoksissa. Mainosmateriaalien kierrätys on paitsi vastuullista, mutta myös kaupallisesti järkevää.

– EuroBasket2017 oli merkittävä tapahtuma Suomelle ja on hienoa, että siitä on jäänyt muistoksi valikoima tuotteita, jotka muistuttavat tapahtumasta, kertoo Eurobasket-kisaorganisaatiossa työskennellyt  Emma Felin. On hienoa, että muistot ovat myös vastuullisesti tuotettuja ja vähentävät ongelmajätteen määrää.
Latest update: 23.01.2020
  • Design From Finland
  • Repack
  • Paytrail
  • MasterCard
  • Visa