Tekstiilien kierrätys on jo täällä - 3000 kiloa NRC Group Finlandin työvaatteita sai uuden elämän Globe Hopen avulla

in ASIAKASTARINAT .
NRC Group Finland ja Globe Hope kierrättivät yhdessä 3 000 kiloa käytöstä poistuneita työvaatteita. Globe Hopen ratkaisun avulla vain öljyisimmät vaatteet päätyivät energiajätteeksi, mikä vastasi NRC Groupin toiveeseen mahdollisimman tehokkaasta kierrätyksestä.

Kun VR Track ja NRC Group yhdistyivät vuoden 2019 alussa, muuttui samalla VR Trackin virallinen nimi.
 
– Hyvin nopeasti kävi ilmi, että yrityksen logo löytyy monesta paikasta, myös kaikkien työntekijöidemme työvaatteista, kertaa NRC Group Finlandin viestinnän asiantuntija Ida Andersson ja jatkaa:
 
– Alusta saakka oli kuitenkin selvää, että vaatteita ei heitetä roskiin vaan niille on keksittävä fiksua käyttöä.
 
Kierrätysurakkaan kumppaniksi lupautui kotimainen tekstiilikierrätyksen pioneeri Globe Hope, joka on valmistanut laukkuja ja asusteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista vuodesta 2003 lähtien. Globe Hopella oli tarjota ainutlaatuinen ratkaisu poistotekstiilien hyödyntämiselle.
 
– Palvelukonseptissa otamme vastaan yritysten poistotekstiiliä ja suunnittelemme sille uusiokäyttöä maksimaalista materiaalitehokkuutta noudattaen. Imagoon sopivien ecodesign-tuotteiden lisäksi yritys saa yksityiskohtaisen raportin tekstiilien hyödyntämisestä suljetun kierron mukaisesti, kertoo Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala.
 
NRC Group Finland toteutti vaatekeräyksen 17 toimipisteellä. Reilun kuukauden aikana tekstiilejä kertyi yhteensä 3 000 kiloa, joista 82 prosenttia saatiin kierrätettyä maksimaalista resurssitehokkuutta noudattaen. Poistotekstiileistä 15 prosenttia sai uuden elämän NRC Groupin joululahjareppuina.
 
– Materiaaleista saatiin yhteensä 1 200 valoa heijastavaa reppua NRC:läisten joululahjoiksi. Työvaatteet siis jatkavat kantajiensa suojaamista edelleen, Andersson kertoo.
 
Suurin osa poistovaatteista, 56 prosenttia eli 1680 kiloa, saatiin käsiteltyä vedenpuhdistuksen komponenteiksi.
 
– Suomalaisen keksijän vedenpuhdistuspatentti on hieno esimerkki innovaatiosta, jossa jäte muuttuu uusien teknologioiden avulla palvelemaan puhtaampaa tulevaisuutta, kertoo Lukkala.
 
11 prosenttia vaatteista palasi logon poiston jälkeen työvaatteeksi. Loput 18 prosenttia tekstiileistä hyödynnettiin energiana vaatteiden öljyisyyden ja likaisuuden takia.
 
– On hienoa, että NRC Group tiedostaa tekstiilien kierrättämisen tärkeyden, sillä tällä hetkellä valmistetuista työvaatteista arviolta noin 95 prosenttia päätyy polttoon Suomessa. Toivon, että yhä useampi yritys seuraa NRC:n esimerkkiä, mikä edistää kiertotaloutta ja säästää luonnonvaroja, sanoo Seija Lukkala.
 
– Ympäristöön liittyvät haasteet ovat suuria, ja rakennusalalla on paljon vaikutusmahdollisuuksia. NRC Group haluaa rakentaa ympäristöystävällisiä infraratkaisuja, ja esimerkiksi Suomessa Tampereen ratikka, Raide-Jokeri ja Kruunusillat luovat ihmisille ympäristöystävällisiä liikkumisen mahdollisuuksia. Lopputuotteemme on vastuullinen, mutta ympäristöä voimme huomioida myös muussa tekemisessämme ja prosesseissamme. Etsimme uusia, kestäviä toimintatapoja, ja yleensä poltettavaksi sekajätteeksi päätyvät työvaatteet olivat yksi mahdollisuus miettiä vaihtoehtoisia toimintatapoja. Olemme todella iloisia, että työvaatteet saatiin Globe Hopen osaamisen avulla kierrätettyä vastuullisesti, summaa NRC Group Finlandin viestintäpäällikkö Minttu Vilander.

Tutustu Globe Hopen Zero Waste – palvelukonseptiin tästä: https://www.globehope.com/zerowastepalvelukonsepti

 

top 1
(Kuva: NRC Group Finland)
 

Lisätiedot ja tiedustelut:
CEO Seija Lukkala, Globe Hope
seija.lukkala@globehope.com
p. 040 507 6778


Viestintäasiantuntija Joanna Jokela, NRC Group Finland
joanna.jokela@nrcgroup.fi
p. 040 8620001

 

 
 
Latest update: 26.03.2020
  • Design From Finland
  • Repack
  • Paytrail
  • MasterCard
  • Visa