HSY:n verhot uusiokäyttöön

in ASIAKASTARINAT .

 

HSY:n verhot uusiokäyttöön
 

 

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY muutti päätoimipisteensä Itä-Pasilasta Ilmalaan. Siinä yhteydessä vanhan toimipisteen verhot olivat menossa poistoon. HSY:n arvojen mukaisesti yrityksessä ryhdyttiin pohtimaan, miten vanhoja verhoja voisi uusiokäyttää. Kumppaniksi valikoitui Globe Hope, joka teki verhojen uusiokäytöstä ehdotuksen: uuteen avokonttoriin toimistolaukkuja villaverhoista ja kestopussukoita hedelmille valoverhoista.

 

– Kun saimme kuulla, että muutamme uusiin tiloihin, meille oli selvää, että vanhoille verhoille ei olisi käyttöä sellaisenaan, mutta niille pitää kehittää uusi elämä, kertoo Päivi Elomaa HSY:ltä. HSY:lle tämä oli ensimmäinen kokeilu, kun tarpeettomista tekstiileistä päätettiin valmistaa uusiotuotteita.

 

– Etsimme yhteistyökumppania, joka voisi suunnitella ja ommella meille jonkin tuotteen vanhoista verhoista. Tällä kertaa päädyimme Globe Hopeen, joka pystyi toimimaan joustavasti, kohtuullisella hinnalla ja aikataululla, jatkaa Elomaa.

 

Verhojen uusi elämä alkoi siitä, kun ne pelastettiin muuton tieltä. Talteen kerättiin upeat villaverhot sekä valoverhot. Sen jälkeen Globe Hope otti materiaalit tarkempaan tarkasteluun ja teki ehdotuksen, jonka tavoitteena oli materiaalien maksimaalinen hyödyntäminen. Globe Hopella uusiotuotteiden ideointi lähtee aina liikkeelle aidosta tarpeesta.

 

– Uskomme, että maailmassa on jo riittävästi tavaraa ja haluamme suunnitella tuotteita, joilla on tarve ja tarkoitus. Idea toimistolaukusta syntyi HSY:n uusista tiloista, joka on ilmava avokonttori. Siellä oli tarve laukulle, jossa työvälineet voidaan kuljettaa kätevästi paikasta toiseen, kertoo Eija Laaksonen Globe Hopelta.

 

Elomaa kertoo, että yhteisen ideoinnin tuloksena syntyi ajatus huopakassista, jonka taskuina voitaisiin käyttää värikkäitä villaverhoja. Laukku päätettiin valmistaa kestävästä ja kierrätetystä messumatosta, jota koristaa villaverhoista valmistettu kirkkaan vihreä ja fuksian punainen tasku. Valoverhoista puolestaan suunniteltiin erikuosisia omppupusseja. Tuotteet on otettu HSY:llä mielenkiinnolla vastaan ja tarinaa HSY:n verhoista hedelmäpusseina ja toimistolaukkuina on pidetty hyvänä.

 

– Toimistolaukku on saanut hyvän vastaanoton henkilökunnan parissa. Niitä käytetään ja ne on todettu hyödyllisiksi, kertoo Elomaa.

 
Latest update: 27.01.2020
  • Design From Finland
  • Repack
  • Paytrail
  • MasterCard
  • Visa