ANTI BLACK FRIDAY

in UUTISET .


Anti Black Friday
 

Globe Hope viettää perjantaina 23. marraskuuta Anti-Black Fridayta, joka tunnetaan myös nimellä Älä osta mitään -päivä. Perjantaina suljemme tehtaanmyymälämme Nummelassa päiväksi, sillä eettinen ja ekologinen yritys haluaa kannustaa ostamaan vastuullisesti ympäri vuoden.

Black Friday jalkautui Suomeen kunnolla vasta muutama vuosi sitten, ja se on ilmiönä kasvanut vuosittain. Päivällä tarkoitetaan kulutuksen juhlapäivää, jolloin kaupat tekevät jopa äärimmäisiä tarjouksia houkutellakseen ostajia. Päivän nimen on arveltu liittyvän kirjanpitoon ja aikaan, jolloin voitto kirjattiin mustalla ja tappio punaisella. Toinen teoria kertoo, että päivä on saanut nimensä Yhdysvalloista ja kiitospäivän jälkeisistä ruuhkista ja jonoista.

– Tulevana perjantaina huomio on kuitenkin kuluttamisessa: toiset ostavat yltiöpäisesti ja toiset eivät lainkaan. Me emme yrityksenä halua asettua kumpaankaan ääripäähän, vaan kannustamme vastuulliseen kuluttamiseen ympäri vuoden, kertoo Globe Hopen viestintäpäällikkö Laura Syrjälä.

Tekstiilien kulutuksen on ennustettu kasvavan jopa 67% vuosittain vuoteen 2030 mennessä. Jos kaikki eläisivät kuten suomalaiset, tarvitsisimme 3,6 maapalloa. Suomalaisten ylikulutuspäivä menee rikki jo huhtikuussa, kun koko maailman osalta päivä asettuu elokuulle. Luonnonvaroja kulutetaan eniten energiantuotannossa, liikenteessä sekä ruoan ja tekstiilien tuotannossa. Maailman ylikulutuspäivä on ajankohta, jona ihmisten luonnonvarojen kulutus ylittää laskennallisesti maapallon biokapasiteetin, eli kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja ja käsitellä fossiilisten polttoaineiden käytön aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä.

Perjantaina 23. marraskuuta Globe Hopen tehtaanmyymälä on suljettu, mutta verkkokauppa palvelee normaalisti.

– Toivotamme asiakkaat vastuullisille ostoksille verkkokauppaamme perjantaina – nyt on tarjolla eettisiä ja ekologisia design-tuotteita tiedostavalle kuluttajalle, kertoo Globe Hopen E-commerce Manager Miisa Asikainen.

Latest update: 23.01.2020
  • Maksutavat