Maskituotanto sai Globe Hopen tinkimään periaatteistaan

in UUTISET .

Tiedote 20.5.2020

Globe Hopen arvot ja koronatilanne

Kolme E:tä - Eettisyys, Ekologisuus ja Esteettisyys ovat Globe Hopen arvoja siinä missä Vastuullisuus, Vaikuttavuus ja Avoimuus.
Kaikki nämä pysyvät, mutta jotain olennaista on nyt muuttunut.

Globe Hopen perustaja ja toimitusjohtaja Seija Lukkala kertoo asiasta seuraavasti:
"Vastuullisena yrityksenä haluamme olla täysin resurssein auttamassa koronakriisin hoitoa. Perinteisesti toimimme käyttämällä kierrätys- ja ylijäämämateriaaleja, mutta nyt olemme ottaneet uusia, kotimaisia ja korkeaa teknologiaa edustavia, neitseellisiä materiaaleja maskinvalmistukseen”.
Nämä materiaalit ovat syntyneet yritysten, Ahlström-Munksjön OYJn, ja Suominen OYJn tuotekehityksen tuloksena. Valtion eri tahot sekä VTT ovat olleet kehitysprosesseissa kiinteästi mukana.

Globe Hopen pestävä Ahlström-Munksjön materiaalista valmistettu Maski 2.0 on jo saatavilla.

Globe Hope on tuonut ensimmäisenä markkinoille Ahlström-Munksjön Tampereella tehdystä kuitukankaasta valmistetut maskit. Kuitukangas toimitettiin ompeluun heti sen valmistuttua 21.4. ja ensimmäiset toimitukset saatiin lähtemään asiakkaille jo heti vapun jälkeen.

Kuitukangas suodattaa uutena 88.2 % partikkeleista. Kuitukankaan suodatuskyky on moninkertainen verrattuna kangasmaskeihin. Esimerkiksi puuvillakankaan suodatuskyky on n. 20 % luokkaa. Materiaali kestää hyvin pesuja ja tuotteen rakenne on ratkaistu niin, että sen tekniset ominaisuudet sallivat myös pesut.
Maskin voi pestä vähintään 10 kertaa. Suodattavuusteho pienenee pesujen myötä, mutta säilyy monikertaisena tavalliseen kangasmaskiin verrattuna. Pesujen suodatustehon alenema on tutkittavana VTT:llä ja tarkkoja tuloksia siitä on odotettavissa toukokuun lopulla.
Tätä maskia, Maski 2.0, on toimitettu jo kuluttajille ja julkisille toimijoille kymmeniä tuhansia kappaleita muutamassa viikossa.

”Palaute asiakaskunnalta on ollut pelkästään positiivinen. Maski on pehmeä, istuu miellyttävästi kasvoille ja sen läpi on helppo hengittää. Nämä argumentit toistuvat palautteissa”, summaa Lukkala.
Tuote kestää hyvin laitospesuloiden infektiopesun. Pesu on edullista, sillä maski painaa vain 4 g. Kotioloissa maskin voi pestä 90 asteessa tai sen voi keittää.

Ammattivaatimukset täyttävät, Suomisen OYJ:n materiaalista valmistetut maskit valmistuvat kesäkuun toimituksiin.

Nyt tuomme markkinoille kaksi uutta tuotetta Suominen OYJn kuitukankaasta, jonka suodatuskyky on peräti 99.5 %.

Tästä materiaalista valmistetuille tuotteille hankitaan sertifiointi kirurgiseksi suu- ja nenäsuojaimeksi sekä FFP2 tasoiseksi  hengityssuojaimeksi. Käytettävyystestaukset on suoritettu ja tuotteet ovat tällä hetkellä laboratoriotesteissä Itävallassa ja Tanskassa. Sekä sertifioinnin että myyntilupien pitäisi olla kunnossa kesäkuun alussa.

”Itse materiaalin testitulokset ovat niin vakuuttavat, että uskomme vahvasti tuotteemme läpäisevän sertifiointien vaatimukset. Olemme jo luottavaisina aloittaneet tuotannon ja esisopimuksia tehdään ehdollisina”, kertoo Risto Maila Globe Hopesta. Nämä tuotteet ovat kertakäyttöisiä ja tarkoitettu ammattikäyttöön terveydenhuollossa.  

Suominen OYJ:N materiaalia käytetään myös Globe Hopen  maskimallissa jossa maksin runko on suomalaisen Orneuleen trikoota ja sen sisällä on  tasku vaihdettavalle suodattimelle. Tämä tuote soveltuu sekä ammatti- että kuluttajakäyttöön. Maskin runko on pestävä ja suodattimet kertakäyttöisiä.

Kuluttajille design-maskeja joissa Ahlstöm- Munksjön kutukangas sekä ylijäämäkangasta

Globe Hope on nopeassa aikataulussa kehittänyt hyvän valikoiman maskeja myös kuluttajille jotka haluavat muutakin kuin valkoisen kuitukankaan kasvoilleen. Design-maskeissa kuitukankaan päällä on tyylikäs, ohut ylijäämäkangas. Design-maskeista on kaksi kokoa aikuisille sekä lasten malli. Värivaihtoehtoja on nyt kuusi ja uusia kuoseja tulee viikottain. Myös design-maskin voi pestä.

Käyttöpakkoa, suosituksia, ei mitään?

Tuotantokapasiteetin ylösajoa ja aikataulutusta hankaloittaa vallitseva tilanne, jossa maskikäyttöön liittyviä päätöksiä odotetaan. Oletettavasti Suomi seuraa linjaa, jonka ovat valinneet useimmat Euroopan maat, julkisilla paikoilla maskin käyttö on joko pakollista tai sitä suositellaan.

Tuotanto kapasiteettimme on tällä hetkellä 15 000 maskia / päivä. Globe Hope pitää yllä optiota tuotannon kolminkertaistamiseen. Valmistus tapahtuu luotettavissa alihankintaverkoissa Suomessa, Virossa ja Latviassa. Lyhyet välimatkat takaavat jatkuvat nopeat toimitukset.

Yhteistyö eri tahojen kanssa

”Yhteistyö materiaalin valmistajien kanssa on toiminut hienosti. Meillä oli hyvä suhde molempiin yrityksiin jo entuudestaan. Virkamiesten toiminta häkellytti positiivisesti. Olemme saaneet paljon tukea byrokratian kiemuroihin, tuotteiden vaatimuksiin sekä oikeiden väylien löytämiseen. Tukea ovat antaneet niin STM, TEM, Fimea, VTT, HVK  kuin TTL. Yhteiset tavoitteet kotimaisten maskien ja hengityssuojainten valmistamiseksi ovat saaneet aikaan hienoa talkoohenkeä”,  iloitsee Globe Hopen Seija Lukkala.

 

top 1
Latest update: 28.05.2020
  • Design From Finland
  • Repack
  • Paytrail
  • MasterCard
  • Visa