Tekijät Globe Hopen takana osa 1: toimitusjohtaja Seija Lukkala

in BLOGI .

Motto:

Hyväksy se mitä et voi muuttaa. Muuta se paremmaksi minkä voit. Me voimme muuttaa paljon, yksilöinä ja yhdessä!

top 1

Mikä sai sinut perustamaan Globe Hopen?

Huoli maapallon tulevaisuudesta, jota uhkaa kerskakulutus ja lyhytkestoinen kuluttaminen. Huoli nousee tiedosta, että väestö ja taloudet kasvavat maapallolla, mikä merkitsee että kulutuskin kasvaa. Meillä on vain yksi maapallo ja yhdet luonnonvarat. Käytämme jo liian suuren osan uusiutuvista luonnonvaroista, joten olemassa oleva tavara pitää saada kiertämään. Tähän tarpeeseen päätin perustaa kierrätysmateriaaleista uusiotuotteita valmistavan Globe Hopen.

Miksi haluat tehdä töitä tekstiilien parissa?

Tekstiili on minulle läheinen ja tuttu materiaali, jonka kautta voin toteuttaa filosofiaani parhaiten. Tämä yritys on minun oma globe hopeni, toivo maapallon puolesta, ja jokaisella voi olla oma globe hopensa. Olen toiminut koko ikäni tekstiilien parissa ja sitä kautta voin toteuttaa itseäni, tekstiili on minulle myös tärkeä luovuuden väline.

Mitä olet tehnyt tänään Globe Hopella?

Työpäivä alkoi tyypillisesti klo 8. Aluksi oli myyntipalaveri sekä yhteinen viikkopalaveri koko henkilökunnan kanssa. Sitten tehtävissä oli uuden henkilön toimenkuvan määrittäminen, sähköpostiin vastaaminen ja palaveri markkinointipäällikön kanssa. Erityisen tästä työpäivästä teki äitiyslomalla olevan työntekijän vierailu pienen vauvansa kanssa sekä Globe Hopella koulutettavana olleen harjoittelijan valmistumisen juhlinta shampanjan kera. Sitten ohjelmassa oli tarjouksien teko uusille asiakkaille sähköpostilla ja asiakaskäynti Helsingissä.

Mikä on rakkain Globe Hope -tuotteesi ja miksi?

Suosikit vaihtelevat. Otin käyttööni armeijan laukkumateriaalista tehdyn Viima-repun äskettäin, ja olen huomannut, kuinka funktionaalinen, kestävä ja kaunis se on. Ikuinen suosikki on myös turvavyöstä tehty Kaste-laukku, joka on yksinkertaisuudessaan kaunis ja materiaalin tarina tekee siitä arvokkaan. Aluksi Globe Hope alkoi käyttää turvavyötä kassien sangoissa ja kantohihnoissa, ja kokeilun kautta ryhdyimme käyttämään turvavyötä koko kassin materiaalina.

Mikä on paras kierrätysratkaisusi?

Vältän viiimeiseen saakka tavaroiden hankintaa, jotka on tehty neitseellisistä raaka-aineista. Harkitsen tarkkaan, onko tarvetta ostaa uusi tuote. Mietin monta kertaa, saisiko tuotetta käytettynä tai kierrätettynä uuden sijasta. Monia tavaroita voi ostaa käytettynä tai uusiomateriaalista valmistettuna, tai niitä voi vuokrata tai lainata.

Mistä unelmoit työasioissa, millainen on Globe Hopen tulevaisuus?

Unelmani on, että ihmisten ymmärrys kiertotalouden merkityksestä lisääntyy, että siitä tulisi mahdollisimman monelle ensimmäinen vaihtoehto. Ilmapiirissä on jo viitteitä siitä, että näin on tapahtumassa, mutta samalla minut valtaa suru siitä, että muutos on tapahtumassa vasta nyt, kun ollaan isojen ilmasto-ongelmien edessä.

Unelmana on, että edullisen kertakäyttömuodin aikakauden jälkeen näkisimme tekstiilien todellisen hinnan. Haluaisin käyttöön sanan ”ympäristöhinta”, joka kertoisi tuotteen vaikutukset ympäristöön. Tällä hetkellä katsomme helposti vain tuotteiden rahallista arvoa.

Paras palautteesi Globe Hopen asiakkailta?

Parasta on, kun saa kuulla, että ihmiset ovat meidän oivaltavan materiaalikäytön ansiosta heränneet ekologiseen ajatteluun . On hienoa kuulla, että oman työn avulla on pystynyt herättämään ihmisiä kestävämpään, vastuulliseen elämään.

Mitä asiaa tai tavaraa et vaihtaisi uuteen mistään hinnasta?

Isoäidin 30-luvulla tekemää kirjailtua kuusenalusmattoa en vaihtaisi uuteen. Siihen sisältyy paljon tunnetta, vaikka se on vähän ruma ja kömpelö. Matto on ollut vuosikausia käytössä, vaikkakin välillä jäähyllä, mutta koskaan en voisi siitä luopua.

Mistä asiasta tai tavarasta haluaisit päästä eroon?

On paljon tavaroita, joista haluaisin päästä eroon, mutta on työlästä löytää uudelleenkäyttäjä, joka todella arvostaisi poisheitettäviä tavaroita. Siksi tavaroita on kertynyt paljon. Pelastan myös ystävieni tavaroita hukkaan heittämiseltä. Haluaisin aina kertoa tavaroiden tarinan seuraavalle omistajalle ennen kuin päästän ne eteenpäin uuteen elämään.

Mikä on tyypillistä elämäntavassasi?

Olen toivoton hamstraaja. Kun yrittää pelastaa maailmaa kierrättämällä materiaa mahdollisimman resurssitehokkaasti, aiheuttaa myös kotona pientä kaaosta. Pelastan ystävieni hylkytavaroita ja yritän löytää niille paikan, jossa niitä tarvitaan ja rakastetaan. Aina se ei käy käden käänteessä, joten koti muistuttaa välillä saapuvan ja lähtevän tavaran terminaalia!

Mikä on elämäsi voimavara?

Olen ulkona aina kun voin ja sää on edes jotenkin ok. Kesäisin nukun ulkona ja rakastan pitkiä kävelyitä metsässä tai veden äärellä. Hiljaisuus ja luonto antavat voimaa ja mahdollistavat pysähtymisen ja palautumisen.

Piilotettu aarre elämässäsi, jonka vain harva tietää?

Aarre liittyy kiireettömiin hetkiin läheisten ihmisten kanssa. Ne ovat helmiä ja arvokkainta elämässä.

Latest update: 05.02.2020
  • Design From Finland
  • Repack
  • Paytrail
  • MasterCard
  • Visa