Tuotanto ja materiaalit

Materiaalimme kuluttaja- ja yritystuotteissa

 

EKOLOGISTA JA EETTISTÄ TUOTANTOA

Materiaalilähtöisyys on keskeisessä asemassa kaikessa, mitä suunnittelemme. Useat materiaalit ovat muodostuneet tavaramerkeiksi Globe Hopelle ja ne määrittävät hyvin paljon tuotteidemme ulkonäköä. Valmistamme tuotteemme jalostamalla jo olemassa olevia materiaaleja uusiin käyttötarkoituksiin. Materiaalien joukossa on kierrätettyjä tekstiilejä, tekstiiliteollisuuden ylijäämäkankaita sekä erilaisia kovia materiaaleja. Tuotannossamme käytettävien materiaalien kirjo on hyvin laaja ja suurin osa niistä hankitaan Suomesta. Poikkeuksena on osa armeijamateriaaleista, jotka ovat peräisin Ruotsista tai Keski-Euroopasta. Ompelimomme sijaitsevat Suomessa ja Virossa. Malliompelimomme sijaitsee Nummelassa. Kaikki materiaalit ovat kierrätettyjä tai ylijäämää, ainoastaan laukkujen ja reppujen tarvikkeet ovat uusia, jotta voimme taata pitkäikäisen kestävyyden. Metallitarvikkeet ja vetoketjut tulevat suurimmaksi osaksi Tarvike Frimanilta. Langat ja nauhat ovat pääosin ylijäämää ja kierrätettyä. Uusien materiaalin osuus on siis reilusti alle 10 %. Vetoketjut ovat YKK:n vetoketjuja eli luotamme YKK:n omaan raportointiin vastuullisuudesta ja työolojen raportoinnista. Tulemme testaamaan tulevaisuudessa YKK:n ekologisempia vetoketjuvaihtoehtoja ja vaihtamaan niihin, jos ne ovat kestävyydeltään yhtä kestäviä.

 

 

MATERIAALIEN JALOSTAMINEN

Pyrimme tuotannossamme teollisten sarjojen valmistamiseen, jotta pystyisimme tarjoamaan asiakkaillemme todellisen vaihtoehdon uudesta materiaalista valmistetulle tuotteelle. Kierrätystuotteen valmistusprosessi on haastava ja monivaiheinen. Pyrimme hyödyntämään materiaaleja mahdollisimman tehokkaasti ja siksi materiaalin alkuperäiset ominaisuudet pyritään hyödyntämään mahdollisimman hyvin. Yhtenäisen malliston suunnittelu edellyttää kuitenkin toisinaan materiaalien värjäämistä tai koristelua painokuvioilla.

 

top 1

armeijatekstiilit

Armeijatekstiileistä on moneksi. Ne kestävät kovaa kulutusta ja pesua. Siksi olemme käyttäneet armeijamateriaaleja laukuissamme. Saamme armeijamateriaaleja ympäri Eurooppaa.

top 1

turvavyö

Turvavyöt on suunniteltu kestämään jatkuvaa kulutusta ja vetoa. Kun niiden on aika eläköityä, ne jatkavat elämäänsä laukkujen hihnoina tai valmistusmateriaaleina. Turvavyö taipuu moneksi ja on myös ihanteellinen kiiltävän pintansa ansiosta. 

top 1

nahka

Valmistamme laukkuja ja asusteita nahkatehtaiden ylijäämänahkasta. Nahka on kestävä ja tyylikäs materiaali, joka sopii hyvin ajattomille tuotteille.

top 1

purje

Purjeveneiden purjekangas on vahvaa kevlar- tai nylon-kangasta. Kun purje on tehnyt tehtävänsä merillä ja seilannut määränpäähänsä, me valmistamme siitä kestäviä laukkuja tai kestokasseja. 

top 1

messumatto

Alkuperäisessä käytössään lyhytikäinen, mutta kestävä messumatto on aarteemme. Käytöstä poistetut messsumatot pestään tuotannossamme ja uusiokäytetäään kestävien laukkujen materiaaliksi.

top 1

turvevilla

Turvevilla on sekoite ylijäämäturvetta, villaa ja ylijäämäakryylia. Materiaali valmistetaan Suomessa ja teemme siitä ekologisia pipoja.

top 1

mainosmateriaalit

Kierrätä mainosmateriaaleista yritystuote, jolla on tarina kerrottavanaan. Jokainen suurkuvasta valmistettu pvc-, verkkovinyyli- tai lippuneulostuote on yksilöllinen, sillä tuotteita valmistetaan materiaalipinnan eri kohdista. Yritystuotteiden materiaalinan mainosmateriaalit ovat kestäviä ja uniikkeja.

top 1

työvaatteet

Työvaatteet on tehty kestämään ankaraa kulutusta ja pesua ja tarpeettomia vaatteita syntyy runsaasti käytössä. Työvaatekankaat ovat usein paksua puuvillaa, kestävää enstexiä tai puuvillasekoitetta, jotka soveltuvat hyvin jatkokäyttöön. Työvaatteissa on usein myös paljon taskuja ja muita yksityiskohtia, jotka voi hyödyntää sellaisenaan uudessa tuotteessa.

top 1

muut materiaalit

Valmistamme sekä kuluttaja- että yritystuotteita useista eri materiaaleista ja käytämme pääosin erilaisia kierrätys- tai ylijäämämateriaaleja tuotteiden valmistuksessa. Onko yrityksessäsi tekstiili, josta haluatte saada design-tuotteita?

  • Maksutavat