Suunnittelijat

ANSSI RUOKOKOSKI

 

Helsinkiläinen suunnittelija Anssi Ruokokoski tunnetaan materiaalilähtöisestä suunnittelustaan sekä unisex-vaatteistaan ja -asusteistaan. Suunnittelijana Anssi inspiroituu loputtomasta luovuudesta, joka tuo iloa ihmisten arkeen. Anssille esteettinen, eettinen ja ekologinen tuote on käyttäjälleen tarkoituksenmukainen, hyvin suunniteltu ja kaunis. Se kestää aikaa ja kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän – ennen ja jälkeen.

Anssi on opiskellut Lahden kansanopiston kuvataidelinjalla ja Lahden muotoiluinstituutissa, josta hän valmistui vuonna 1993. Anssi on voittanut kultaisen vaatesuunnittelijan palkinnon vuonna 2007 ja vuonna 2008 hänet valittiin vuoden muotitaiteilijaksi.

Anssin ensimmäiset Globe Hopelle suunnittelemat tuotteet olivat miesten takkeja (Prätkä, Ullanlinna, Majakka). Globe Hopen syysmallisto “Riite” on pääosin Anssin suunnittelema: mallisto on aiempaa pelkistetympi, sillä materiaaleissa on keskitytty muutamaan luonnostaan kestävään ja eettiseen materiaaliin eli armeijan ylijäämiin, kierrätysnahkaan sekä turvavöihin.

“Globe Hopen ekologiset tuotteet on suunniteltu niille, jotka aidosti välittävät.” – Anssi Ruokokoski, suunnittelija

 

MIISA ASIKAINEN

Espoolainen Miisa Asikainen (s. 1991) on nuori vaatesuunnittelija, joka tunnetaan rouheasta ja rönsyilevästä tyylistään sekä rakkaudesta vaaleanpunaiseen. Miisan suunnittelu alkaa tunteesta sekä ympäröivistä virikkeistä ja ihmisistä. Kuoseja suunnitellessa Miisan ideointi alkaa hänen valokuvaamastaan kauniista asiasta, josta hän suunnittelee pinnan. Miisalle esteettinen, eettinen ja ekologinen tuote on sellainen, joka tuo hyvän mielen ja on tyylikäs sekä funktionaalinen.

Miisa on opiskellut Hämeen ammattikorkeakoulussa vaatesuunnittelua ja muotimarkkinointia. Hän valmistui muotoilijaksi vuonna 2016. Miisan tärkein saavutus on ollut päästä suunnittelemaan tuotteita suomalaiselle design-yritykselle. Hänen unelmansa toteutui, kun hän pääsi esittelemään omaa Globe Hopelle suunnittelemaansa mallistoa Helsinki Fashion Weekillä vuonna 2016.

Globe Hopelle Miisa on suunnitellut tuotteita vuodesta 2016 lähtien. Hänen ensimmäiset tuotteensa olivat kesämalliston nahkainen Mugenyi-laukku sekä Kitoro-hame ja Mukondo-mekko. Syksyn 2018 Riite-mallistosta hän on suunnitellut Viima- ja Viima mini -reput, Kaste- ja Tuike-laukut sekä pipot.

“Eettinen design-tuote on kuin luomuruoka – suuhun jää vain hyvä maku.” – Miisa Asikainen, suunnittelija

 

SEIJA LUKKALA

 

Vihtiläinen Seija Lukkala (s. 1961) on vaatesuunnittelija ja tekstiilien uusiokäytön edelläkävijä. Seija tunnetaan omasta SL Studio -tuotemerkistään, mutta ennenkaikkea Globe Hopen design-filosofiasta, jossa käytöstä poistettu materiaali antaa ominaisuutensa ja tarinansa tuotteelle. Seija nauttii eniten siitä, kun hän saa käsiinsä materiaalin, joka on todettu hyödyttömäksi ja käyttökelvottomaksi alkuperäisessä tarkoituksessaan.

Esteettisyyden kaipuu sai Seijan alkunperin suuntautumaan tekstiilialalle. Hän on suunnittelijana kyseenalaistaja ja halunnut aina tehdä asioita eri tavalla. Seijan luotsaama Globe Hope on palkittu useasti ja se on saanut erilaisia tunnustuksia, kuten Taiteen ja Kulttuurin Suomi-palkinnon vuonna 2006.

Seijan ensimmäinen Hope-mallisto sai muotialan pöyristymään. Vatevan messuilla vuonna 2003 esitelty mallisto oli suunniteltu armeijan ja sairaaloiden kierrätystekstiileistä. Globe Hopen uuden malliston suunnittelussa Seija on toiminut yleisjohtajana, mutta tuotteiden suunnittelusta ja päälinjoista ovat vastanneet Miisa Asikainen ja Anssi Ruokokoski. Globe Hope siirtyy pääsuunnittelija Anssi Ruokokosken johdolla eksklusiivisempaan designiin, jossa kierrätysmateriaali on suunnittelun lähtökohta, mutta muotokieli aiempaa funktionaalisempaa, selkeää ja skandinaavista.

“On mahtavaa, kun materiaali pääsee loistamaan ja antaa parhaat ominaisuutensa tuotteelle, joka on funktionaalinen ja esteettinen.” – Seija Lukkala

  • Maksutavat